Dünya Matematik Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Pi sayısının yaklaşık değerine ithafen 3’üncü ayın 14’üncü günü kutlanan “Pi Günü” 2020 yılı itibariyle “Dünya Matematik Günü” olarak kabul edilmiş ve kutlamalar bütün matematik yelpazesini içerecek şekilde genişletilmiştir. Bölümümüz de bu özel günü 2. sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bir etkinlikle kutladı.

Saat 13.14’te bölümümüz 2. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Fen Fakültesi Öğrenci Temsilcisi olan Enes Karışan’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan etkinlik, matematiği ve matematik tarihine adını yazdırmış bazı ünlü matematikçilerin hayatlarını anlatan sunumlarla devam etti. Ezgi Arslan ve Esra Çörekçi adlı öğrencilerimizin hazırladığı, üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrencilerle matematik üzerine yapılan röportaj ise yüzleri gülümsetti.

Son bölümde çeşitli zeka soruları içeren bir yarışma düzenlendi. Hocalarımızın da katıldığı ve oldukça keyifli geçen yarışmanın birincisi ise öğrencimiz Esra Çörekçi oldu.

Etkinliğe katılım sağlayan başta Fen Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Hava Özay ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Filiz Kahraman Aliçavuş olmak üzere bölümümüzün hocalarına ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Son olarak bu güzel etkinlikle bizleri buluşturan ve hazırlanmasında emeği geçen tüm 2. sınıf öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.