Dr. Ali DOĞRU Seminer etkinliği

İTÜ Petrol Mühendisliği bölümü mezunu, doktorasını Texas Üniversitesi’nde Petrol Mühendisliği/Uygulamalı Matematik alanında tamamlayan ve lisansüstü araştırmalarını Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği bölümünde yürütmüş olan Sayın Ali H. DOĞRU bölümümüzü ziyaret ederek çalışma konuları hakkında bizlere bir sunum gerçekleştirdi.

Doğru’nun akademik kariyeri Texas Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği, Texas Üniversitesi-Dallas Matematik ve İTÜ Matematik Mühendisliği bölümlerinde ziyaretçi profesörlük, Norveç Teknoloji Üniversitesi’nde öğretim üyeliğini kapsamaktadır.

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi (National Academy of Engineering) ve 2011 yılından beri Massachusetts Institute of Technology (MIT) üyesi olan halen beynelmilel büyük bir şirketin baş teknoloji uzmanı olarak şirketin stratejik matematiksel modelleme kısmını yöneten Doğru’nun idaresi altında üç ayrı kıtada araştırma takımları bulunmaktadır.

Üniversite-Endüstri ilişkisinin önemine vurgu yapan, uluslararası projelerin gerekliliğine dikkat çeken, özellikle matematiğin nerelerde ve nasıl kullanıldığına dair bizlere çok güzel bilgiler verdiği konuşmasının ardından bölüm hocalarımızla gerçekleşen sohbette karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Kıymetli sunumu için kendisine çok teşekkür ediyoruz.