Bölümümüzün "Kadın ve Matematik" temalı etkinliği gerçekleştirildi

Bölümümüzün 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında gerçekleştirdiği "Kadın ve Matematik" temalı etkinliği üniversitemiz rektör yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava ÖZAY, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Onur Özbek ve üniversitemizin değerli hocaları ile öğrencilerinin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Aykut OR, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava ÖZAY ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL’ın açılış konuşmalarının ardından Matematik Bölümü kadın öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen sunumlar ile devam etmiştir.

Bölümümüz hocalarından

• Öğr. Gör. Dr. Saniye Can Geçmişten Günümüze 8 Mart” başlıklı sunumu,
  • Öğr. Gör. Dr. Didem K. CAMCI’nın “Akademide Kadın Olmak” başlıklı sunumu,
  • Dr. Öğr. Üyesi Sena ÖZEN YILDIRIM’ın “Dünyada Kadın Matematikçiler” başlıklı sunumu,
  • Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur TUNÇ’un “Matematik Tarihine Yön Veren Türk Kadın Matematikçiler” başlıklı sunumu

ve iktisat bölümü hocalarından

• Dr. Öğr. Üyesi G. Selin SAVAŞKAN’ın “Bilim ve Kadın: Kanada’daki Post Doktora Maceram” başlıklı sunumu

yapmışladır.Törenin bitiş kısmında ABD Arkansas Üniversitesinde görevli Kadın Matematikçi öğretim üyesi Tülin KAMAN tarafından günün anlamına özel video mesaj yayınlanmıştır. Etkinlik Matematik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile son bulmuştur. Etkinlik sonrası Pilav ikramı yapılmıştır.